La Candelera de Molins enguany acosta el cooperativisme, el big data i la intel·ligència artificial a les empreses
El programa orientat a les empreses de la 170ª edició de la Fira de la Candelera ha inclòs diferents sessions orientades a difondre tecnologies i models de negoci que fomenten la competitivitat i la sostenibilitat del teixit empresarial.
El programa orientat a les empreses de la 170ª edició de la Fira de la Candelera ha inclòs diferents sessions orientades a difondre tecnologies i models de negoci que fomenten la competitivitat i la sostenibilitat del teixit empresarial. El format online ha permès arribar encara a més públic i demostrar que la tecnologia es fa imprescindible per adaptar-se més ràpidament a les necessitats de cada moment.
Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei/ @AjuntamentMolins
La primera jornada va tenir lloc aquest dimarts 2 de febrer. Es tractava d’una conferència empresarial sobre big data i intel·ligència artificial i d’una demostració de casos reals de manteniment predictiu orientat als equips de producció. Aquestes tecnologies permeten millorar molt els marges operatius de les empreses i ser més competitives en un mercat absolutament globalitzat. La sessió va comptar amb la participació de Lali Soler , directora de la Unitat de Big Data i Ciència de Dade d’Eurecat, d’Andrés Torregrosa, CEO de Datision, i de Sergi Sales, Business Manager a IthinkUPC. La jornada s’acompanyarà amb la projecció, des d’avui, 5 de febrer, i fins al proper diumenge 7, de la projecció continuada d’un vídeo sobre aquest tema a la façana de l’edifici El Molí.
El dimecres 3 va arribar el torn del cooperativisme, aquesta vegada enfocat com a una resposta social i solidària als majúsculs reptes que ha plantejat la pandèmia del COVID-19 a l’economia mundial. Una conferència i novament casos d’èxit van servir per difondre aquest model de negoci en creixement molt més sostenible i solidari. Les intervencions van anar a càrrec d’Iván Miró, membre del Consell Rector de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i soci de la cooperativa La Ciutat Invisible SCCL, Osvaldo Riccardi, soci de la cooperativa creaRSA SCCL, entitat agrupada de l'Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i David Espert, representant de la Cooperativa Referent Territorial de la Federació de Cooperatives de Treball a la comarca del Baix Llobregat i Soci de la cooperativa Mtk, SCCL.
Finalment, el dijous 4, s’ha fet en format virtual el tradicional networking amb la Trobada Simultània d’Empreses, una activitat que fomenta la interacció ràpida de professionals per engegar nous projectes empresarials. Les tres activitats han atret a més de 120 persones.
L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha explicat que “si hi ha hagut algun any en el que la tecnologia s’hagi demostrat necessària a les empreses ha estat aquest 2020” i ha afegit que “la Candelera havia de respondre a aquesta necessitat aprofitant la mateixa tecnologia per fer pedagogia de les seves bondats en temps d’incertesa”.
De la seva banda, el regidor de Fira i tinent d’alcalde, Ramon Sànchez ha subratllat que “aquestes activitats demostren que cal apostar per models de negoci sostenibles, que generin retorn, i al mateix temps, incorporar la transformació tecnològica com a objectiu immediat de les empreses, independentment de què siguin més grans o més petites”.
Des del passat dilluns, i fins al proper 7 de febrer, restarà obert a www.espaiempresa.cat l’Espai Virtual d’Economia Social i Cooperativa on es poden conèixer cooperatives que han aconseguit adaptar-se, mantenir-se i fins i tot enfortir-se davant de la Covid-19. A més, es poden consultar les activitats i serveis que l’Ajuntament de Molins de Rei ofereix als emprenedors i empresaris per crear, consolidar i fer créixer les cooperatives
Escribe tu comentario