Salvem Olivaretes denuncia l'actuació de Viladecans en la destrucció d'aquest Espai Natural local
@salvemolivaretes/ Obres a Olivaretes Gener 2021La plataforma Salvem Oliveretes de Viladecans ha fet aquest gener una visita guiada pel paratge que l’ajuntament ha començat a desbrossar i desarborar per portar a terme el Pla de Llevant, un projecte urbanístic que vol construir un nou barri de 2.780 habitatges on viurien més de 7.500 persones. @ajuntamentViladecans En paraules de la Plataforma Salve Olivaretes l'execució "d'aquest nou barri destruirá aquest valuós espai natural de 68 hectàrees, el més important que quedava al cantó muntanya de Viladecans". Els veïns afirmen que en les "darreres setmanes, la maquinària ha arrasat els arbres i arbustos de les Oliveretes i de les torrenteres que el creuen, malgrat constatar la presència d’espècies de fauna protegides. La destrossa, a més a més, no afecta només la flora i la fauna, sinó també un patrimoni cultural i històric com els refugis antiaeris, que, durant anys, l’administració ha preferit ignorar i deixar que es deterioressin".La plataforma Salvem Oliveretes va néixer al 2003, per oposar-se al pla parcial del sector Llevant.
@salvemolivaretes/ Obres a Olivaretes Gener 2021
La plataforma Salvem Oliveretes de Viladecans ha fet aquest gener una visita guiada pel paratge que l’ajuntament ha començat a desbrossar i desarborar per portar a terme el Pla de Llevant, un projecte urbanístic que vol construir un nou barri de 2.780 habitatges on viurien més de 7.500 persones.
@ajuntamentViladecans
En paraules de la Plataforma Salve Olivaretes l'execució "d'aquest nou barri destruirá aquest valuós espai natural de 68 hectàrees, el més important que quedava al cantó muntanya de Viladecans".
Els veïns afirmen que en les "darreres setmanes, la maquinària ha arrasat els arbres i arbustos de les Oliveretes i de les torrenteres que el creuen, malgrat constatar la presència d’espècies de fauna protegides. La destrossa, a més a més, no afecta només la flora i la fauna, sinó també un patrimoni cultural i històric com els refugis antiaeris, que, durant anys, l’administració ha preferit ignorar i deixar que es deterioressin".
La plataforma Salvem Oliveretes va néixer al 2003, per oposar-se al pla parcial del sector Llevant. Anys després, l’abril de 2006, aquest collectiu ciutadà va presentar alegacions en contra del projecte per mirar d’aturar-lo, però els alcaldes del PSC, primer Jaume Monfort i des de 2007 Carles Ruíz, han tirat el projecte endavant, malgrat l’oposició popular, els dubtes sobre la seva necessitat i les irregularitats en la tramitació.
La plataforma Salvem Oliveretes es pregunta en seu comunicat "què ha fet l’ajuntament amb el tòtil i les altres espècies protegides de la zona"
A més "per què l’administració ha tingut pressa a iniciar els treballs d’un projecte tan qüestionat, precisament en un moment que la crisi i les necessitats prioritàries de la població difícilment el faran viable. Per això, la plataforma ha anunciat que “davant de l’especulació, no ens aturem!”.
Per aquesta El caràcter especulatiu del projecte és difícil de negar quan, entre les promotores implicades, per exemple, hi ha la immobiliària Metrovacesa, propietat del Banc Santander, del BBVA i d’altres socis com el mexicà Carlos Slim, propietari també de FCC, companyies totes esquitxades per pràctiques i negocis sospitosos.
Compártelo:
TwitterFacebook
Escribe tu comentario