• Usuario

Un estudi troba un nou mecanisme que explica com una cèl·lula cancerosa es converteix en normal

Un estudi de l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras ha descrit un nou mecanisme que explica com cèl·lules leucèmiques altament proliferatives es converteixen en cèl·lules normals que ja no es multipliquen.

|

(I-D) Els Investigadors de l'Institut de Recerca Contra La Leucèmia Josep Carreras Alberto Bueno-Costa I Manel Esteller
En concret, els canvis afecten la distribució d'un senyal epigenètic anomenat adení metilat | @ep


Un estudi de l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras ha descrit un nou mecanisme que explica com cèl·lules leucèmiques altament proliferatives es converteixen en cèl·lules normals que ja no es multipliquen.

 

En un comunicat aquest divendres, el centre ha detallat que l'article, publicat a ' Leukemia ', concreta que aquesta "girada enrere" de la cèl·lula maligna implica un canvi profund en les modificacions químiques que pateixen els ARN missatgers, els transportadors que ajuden a que es formin les proteïnes.

 

En concret, els canvis afecten la distribució d'un senyal epigenètic anomenat adení metilat: aquestes molècules pateixen una accentuació química que provoca la inestabilitat de les proteïnes que defineixen la leucèmia i, en canvi, afavoreixen l'aparició de proteïnes diferenciades característiques de la cèl·lula normal que va naixent.

 

"Aquest procés sembla ser controlat pel gen METTL3 , un fabricant de modificacions químiques de l'ARN missatger", ha detallat l'Institut.

 

Aquesta línia de recerca "és molt prometedora i s'ha de continuar explorant com un nou enfocament a la lluita contra la leucèmia", ha afegit el centre.

 

"Els primers fàrmacs preclínics contra aquesta diana ja s'han desenvolupat en models experimentals de malalties malignes de la sang, amb la qual cosa proporcionem una altra raó per la qual aquests medicaments en desenvolupament podrien ser útils a les teràpies del càncer, particularment en el cas de les leucèmies i els limfomes", ha apuntat el director de l?Institut, Manel Esteller.

 

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE